نویسنده : دکتر موسوی
دسته بندی : ترکیه
شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
یکی از بهترین راه های مهاجرت و اخذ اقامت ترکیه، ازدواج با یک شهروند ترکیه ای است. اما یک سری قوانین، مدارک و شرایط خاصی برای این روش اقامتی وجود دارد.
قوانین و مدارک مورد نیاز اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
یکی از آسان ترین و سریع ترین روش ها برای دریافت اقامت ترکیه، اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج است. در صورت ازدواج یک فرد خارجی با یکی از شهروندان ترکیه، امکان دریافت اقامت ترکیه برای فرد خارجی وجود خواهد داشت. ترکیه یکی از کشورهایی است که اخذ اقامت و تابعیت برای مرد و زن خارجی امکان پذیر است. و در اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج جنسیت نقشی ندارد. فقط باید طرف مقابل ترکیه ایی داشته باشید. البته شرایط مانند گذشته نیست! شما نمی توانید تنها با ازدواج اقامت و تابعیت ترکیه را دریافت نمائید، بلکه شرایطی مانند حداقل زندگی 3 سال بدون درگیری و توانایی اداره کردن خانواده را نیز داشته باشید. در ادامه هر آنچه باید در رابطه با مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج بدانید را مورد بررسی قرار می دهیم.
جالب است بدانید، در ترکیه ازدواج رسمی، برخلاف ایران توسط مامورین اجرایی شهرداری انجام می گیرد. افرادی که اعتقادات مذهبی داشته باشند، بعد از ثبت ازدواج در شهرداری ها، نزد اما جماعت یا به اصطلاح امام نکاحی جهت انجام تشریفات مذهبی خواهند رفت.
نحوه دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج
برای دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج در صورتی که یکی از طرفین و یا هر دو آن ها ایرانی باشند، در گام نخست باید نسبت به دریافت برگه تجرد از کنسولگری ایران در کشور ترکیه اقدام نمایند و سپس باید برگه دریافت شده را برای دریافت تاییدیه به وزارت امور خارجه ارائه دهند. دختران ایرانی برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج به گواهی فوت و یا اجازه نامه پدر نیاز دارند و برای ازدواج با یک شهروند ترکی باید این برگه را به کنسولگری ایران ارائه دهند. برای دریافت برگه تجرد از کنسولگری ایران به اسناد و مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
1 اصل شناسنامه
2 گذرنامه
3 قطعه عکس
در مرحله بعد طرفین باید به بیمارستان های دولتی، موسسات خیریه و یا غیرانتفاعی مراجعه کنند تا بتوانند آزمایش های خون مورد نیاز را انجام دهند. در صورت تمایل طرفین برای ثبت ازدواج در ایران باید به کنسولگری ایران مراجعه کنند و با ارائه برگه عقد ازدواج خود را ثبت کنند.
در صورتی که پیوند فرد خارجی با شهروند ترکیه برای 3 یا5 سال متوالی بگذرد فرد خارجی می تواند درخواست اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج را ارائه دهد. طرفین در طول این 3 سال باید ثابت کنند که ازدواج آن ها صوری نیست و برای این منظور توسط مامورین مربوطه تحقیقاتی انجام خواهد گرفت.
نکات قانونی برای اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
ازدواج شما می تواند بعد از حضور در ترکیه با یک ویزای 90 روزه باشد و یا این ازدواج در کشور ایران صورت پذیرد. به هر حال ازدواج شما با یک شهروند ترکیه ایی و یا شخصی که تابعیت ترکیه را دارد، برای مهاجرت شما و اخذ اقامت در ترکیه کافی است.
چند نکته زیر برای افرادی که می خواهند در خود ترکیه ازدواج کنند، مهم است:
1. بیشتر شهروندان ترکیه به تشریفات مذهبی پایبند هستند. پس از مراسم نزد امام جماعت یا امام نکاحی رفته و خواندن صیغه و مهریه انجام می دهند.
2. در مذهب حنفی، حضور دو نفر شاهد جهت انجام عقد لازم است، برخلاف مذهب شیعه.
3. در ترکیه نیز مانند رسم شهروندان ایرانی، خواستگاری از طرف خانواده مرد صورت می گیرد.
4. میزان مهریه نیز مانند عقد ایرانیان تعیین می شود، البته بسیار کمتر از میزان آن در ایران است.
5. خرید جهیزیه نیز بیشتر به عهده خانواده مرد است.
شرایط قانونی مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
افرادی که می خواهند با ازدواج با یک شهروند ترکیه ایی، فرایند مهاجرت به ترکیه را انجام دهند و در ترکیه زندگی کنند، شرایط زیر را در نظر داشته باشند:
1. همانطور که گفتیم طرفین باید ثابت کنند که ازدواج آن ها صوری نیست. در صورتی که ثابت شود فرد خارجی تنها به منظور اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج اقدام به ازدواج با شهروند ترکیه نموده است دولت ترکیه این حق را خواهد داشت که شهروندی فرد خارجی را باطل اعلام کند.
2. شخصی که با او به منظور اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج پیوند زناشویی برقرار می کنید نباید در کشور ترکیه یک پناهنده باشد.
3. سن مجاز برای ازدواج در کشور ترکیه، بدون اجازه پدر و مادر، بیش از 18 سال می باشد.
4. در صورتی که دختر شهروند ترکیه باشد و در گذشته ازدواج ناموفق داشته باشد برای ازدواج مجدد باید حدود 300 روز از طلاق او گذشته باشد تا بتواند با فرد خارجی ازدواج کند.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
در صورتی که طرفین که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند خارجی باشند ماموران ازدواج ترکیه عقد آن ها را ثبت می کنند و در صورتی که طرفین خواستار ازدواج با یکدیگر هموطن باشند علاوه بر ثبت ازدواج آن ها توسط مامورین ازدواج، عقد آن ها در کنسولگری کشور آن ها نیز انجام خواهد شد. برای این که ازدواج طرفین به ثبت برسد به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
پاسپورت
گواهی تولد
شش قطعه عکس بیومتریک
گواهی تجرد
گواهی سلامت
محل اقامت دارای تاریخ ورود و خروج برای زوج های خارجی یکی از اسناد مورد نیاز می باشد.
گواهی تجرد چیست؟
گواهی تجرد که یکی از مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج در ترکیه و اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج است برگه ای است که مجرد بودن شخص خواهان ازدواج را ثابت می کند. این برگه از کنسولگری کشور شخص قابل دریافت است و این گواهی بیانگر این موضوع است که شخص قبلا ازدواج نکرده است و یا در صورت جدایی در ازدواج قبلی، آن ازدواج به دلایل فسخ نکاح، بذل یا انقضاء مدت ازدواج و فوت همسر منجر به جدایی نشده باشد.
برای دریافت گواهی تجرد می توانید از مراکز زیر اقدام کنید:
1. اداره ثبت احوال محل سکونت شما
2. اداره کل امور هویتی ایرانیان در خارج از کشور
3. سفارت جمهوری اسلامی ایران در سایر کشورها
مدارک مورد نیاز برای ثبت ازدواج بین الملل در ترکیه
اصل پاسپورت با ترجمه ترکی
گواهی تجرد با ترجمه ترک
هشت قطعه عکس رنگی تمام رخ
اصل شناسنامه و یا برگه تولد با کارت ملی با ترجمه ترکی
گواهی سلامت
خانم های ایرانی که قبلا ازدواج نکرده اند، رضایت نامه پدر را لازم دارند.
در صورت داشتن ازدواج قبلی و جداشدن از همسر قبلی، طلاق نامه با ترجمه ترکی لازم است.
دو نفر شاهد
مترجم رسمی برای افرادی که به ترکی استانبولی تسلط ندارند.
ازدواج دو شخص با ملیت یکسان در ترکیه چگونه است؟
اگر هردو طرف خارجی و متعلق به یک ملیت باشند(مثلا هردو ایرانی یا هردو اهل ترکیه باشند)ازدواج آنها در ترکیه به شرط های زیر خواهد بود:
-مقامات ترکیه یا مقامات سفارت یا کنسولگری کشور دو طرف که میخواهند باهم ازدواج کنند،در ترکیه ازدواج آنان را به صورت رسمی انجام میدهند.
- لطفا به این نکته توجه داشته باشید که تمام سفارتخانه ها و کنسولگری ها ممکن است مراسم ازدواج در ترکیه را انجام ندهند و آن را قبول و تایید نکنند،بنابراین شما باید این مورد رااز سفارتخانه و کنسولگری کشور خود پیگیری کنید.
ازدواج یک خارجی با یک شهروند ترک:
اگر یک نفر از زوج ها شهروند ترکیه باشد و دیگری خارجی ، ازدواج باید توسط یکی از مقامات رسمی کشور ترکیه انجام شود.فردی که دارای تابعیت ترکیه نیست،باید یک مدرک را از مقامات رسمی در کشور خود،دال بر واجد شرایط بودن ایشان برای ازدواج ارائه دهد.این سند میتواند به صورت یک مجوز ازدواج یا یک اظهار نامه باشد که از مسئولان دیپلماتیک(معمولا کنسولگری)کشور ایشان در ترکیه گرفته شده است.
لطفا توجه داشته باشید که خارجی ها و یا افراد محلی که میخواهند در ترکیه ازدواج کنند،باید طبق قوانین کشور خود،سند و مدرکی دال بر مجرد بودن را ارائه دهند،افرادی که قبلا ازدواج کرده اند و در حال حاضر دارای همسر هستند،اجازه ی ازدواج مجدد نداشته و مقامات ترکیه در صورت مشاهده کردن چنین مواردی اجازه ی ازدواج را صادر نخواهند کرد،این به این معنی است که افراد متاهل نمی توانند در ترکیه و تحت قانون ترکیه تجدید فراش کنند.
گواهی ظرفیت برای ازدواج (cirtificate of celibacy) که سلامت فرد و تاییدیه در خصوص مجرد بودن ایشان را بیان میکند،اگر این گواهی در کشوری خارجی به جز ترکیه صادر شود، باید توسط کنسولگری یا سفارت ترکیه در آن کشور تائید شود، همچنین باید به زبان ترکی ترجمه گردد،در غیر این صورت معتبر نخواهد بود،گواهینامه ظرفیت ازدواج همچنین می تواند توسط کنسولگری کشور خارجی که محل تولد شخص است در ترکیه صادر شود.
اسناد اقامت: اگر هر دو فرد خارجی هستند، باید از طرف محل اقامت خود در ترکیه یک نامه دریافت کنند که در آن مدت اقامت و تاریخ عزیمت نوشته خواهد شد.
موارد لازم برای ازدواج در ترکیه:
ارائه درخواست رسمی ازدواج اولین قدم برای شروع فرآیند ازدواج است، عروس و داماد باید تقاضای رسمی خود را شخصا در شهرداری (بلدیه) ثبت کنند.
مراحل عقد به منظور اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
به صورت کلی باید مراحل زیر را انجام دهید:
1. با داشتن مدارک مورد نیاز به کنسولگری کشور متقاضی مراجعه کنید.
2. اخذ گواهی تجرد از کنسولگری ایران را فراموش نکنید.
3. یک تاییدیه از وزارت امور خارجه ترکیه جهت ثبت از دواج بین المللی دریافت کنید.
4. آزمایشات سلامت پزشکی مرحله بعدی است.
5. فرم های ازدواج را از شهرداری دریافت کرده و در دفاتر رسمی تایید کنید.
6. زمان عقد رسمی را تعیین کنید.
7. در نهایت ازدواج را در سفارت ایران ثبت کنید.
دقت داشته باشید که هنگام عقد در دفاتر رسمی ترکیه، در صورتی که به زبان ترکی تسلط نداشته باشید، باید یک مترجم همراه خود داشته باشید.
1. برای دریافت برگه تجرد باید به کنسولگری ایران در کشور ترکیه مراجعه کرده و پس از پرداخت 9 یورو در ایش بانک آن را دریافت نمایید.
2. برگه تجرد دریافت شده از کنسولگری ایران در کشور ترکیه باید توسط وزارت خارجه ترکیه تایید شود. برای ارائه درخواست هر برگه تجرد باید 15 لیر ترکیه پرداخت نمایید.
3. همانطور که گفتیم طرفین خواهان ازدواج برای انجام آزمایش های خون باید به مراکز درمانی و بیمارستان ها مراجعه کنند. بیمارستان های دولتی این آزمایش خون را به طور رایگان انجام می دهند. افراد خارجی برای انجام آزمایش خون برای ازدواج باید به موسسات خیریه همچون موسسه مبارزه با بیماری تالاسمی مراجعه نمایند.
افراد خارجی باید این نکته را همواره در خاطر داشته باشند که بیمارستان های دولتی خدمات آزمایش ازدواج را به افراد خارجی ارائه نمی دهند.
4. فرم های ویژه ازدواج باید از شهرداری دریافت شوند و در دفتر ثبت اسناد تائید شوند. در این مرحله ترجمه پاسپورت از شما درخواست می شود که این ترجمه در دفاتر ترجمه انجام می شوند.
5. در مرحله بعد حدود 20 لیر به عنوان هزینه درختکاری و هزینه عقد باید پرداخت شود تا زمان عقد تعیین شود. در این مرحله هزینه پرداختی شما به سالن انتخابی شما برای برگزاری مراسم ازدواج بستگی خواهد داشت که ممکن است بین 40 تا 300 لیر باشد. در صورتی که خواهان حضور عاقد در محل دیگر باشید باید هزینه ایاب و ذهاب مسیر را پرداخت نمایید.
در مرحله آخر ازدواج شما رسما به ثبت رسیده است و با در دست داشتن برگه عقد ترکیه در کنسولگری ایران می توانید ازدواج خود را در کشور ایران نیز ثبت نمایید.
مزایای دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج
یکی از سریع ترین و کم ریسک ترین روش های دریافت اقامت ترکیه، اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج می باشد.
برای دریافت اقامت ترکیه از طریق ازدواج به ویزا نیاز نخواهید داشت.
طرفین خواهان ازدواج در کشور ترکیه پس از ثبت عقد خود در این کشور سند ازدواج بین المللی دریافت خواهند کرد.
پس از گذشت 3 تا 5 سال بدون سوء پیشینه و توان تامین معیشت زندگی مشترک، می توانید اقامت دائمی ترکیه را دریافت کنید.
آداب و رسوم و شرایط ازدواج در ترکیه برای خارجیان
در کشور ترکیه نیز همانند ایران عموما درخواست ازدواج از طرف مرد باید اعلام شود و خانواده مرد همراه با دست گل و شیرینی به خانه دختر برای مراسم خواستگاری خواهند رفت.
در کشور ترکیه زنان برای مردان احترام خاص و زیادی قائل هستند. از این رو می توان گفت در کشور ترکیه مردسالاری وجود دارد.
در ترکیه قانونی به عنوان پرداخت نفقه به زن وجود ندارد، اما با این وجود اکثر زنان در این کشور سر کار نمی روند و به خانه داری مشغول هستند.
بر خلاف ایران که تهیه جهیزیه بیشتر بر عهده زنان می باشد در ترکیه مرد باید بیشتر جهاز را فراهم کند و خانواده زن وظیفه فراهم نمودن وسایل خواب، پرده و دیگر وسایل مشابه با آن را بر عهده دارند.
اکثر مردم ترکیه به رسوم دینی مرتبط با ازدواج بسیار پایبند هستند، از این رو پس از رسمی شدن ازدواج به نزد امام جماعت می روند و از ایشان می خواهند تا صیغه را بخواند و مهریه را نیز مشخص نماید.
پس از ازدواج زن در محافل رسمی با نام خانوادگی شوهر شناخته خواهد شد و همچنین ایشان را با فامیل شوهر صدا می زنند.
مردان در کشور ترکیه نمی توانند بیش از یک همسر داشته باشند و این امر در این کشور به عنوان یک جرم در نظر گرفته می شود و به صورت کلی کسی که در ترکیه همسر اختیار کند؛ از مزایای اقامتی ترکیه بیشتر بهره مند می شود.
هزینه ازدواج در ترکیه
به صورت میانگین، هزینه هایی که برای یک ازدواج متوسط یا مجلل در ترکیه باید پرداخت کنید، به صورت زیر است:
هزینه گرفتن مراسم برای هر نفر از دعوتی ها، حدود 450 هزار تومان.البته با رزرو تالار و پذیرایی، البته عروسی روی کشتی با پذیرایی، هزینه ایی حدود 600 هزار تومان برای هر نفر خواهد داشت. در صورت تمایل به دکوراسیون عروسی، باید هزینه ایی حدود 50 میلیون تومان برای این موضوع اختصاص دهید
هنوز نظری ثبت نشده است .