نویسنده : دکتر موسوی
دسته بندی : ترکیه
اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند 2022
یکی از پرطرفدارترین روشهای اخذ اقامت ترکیه که این روزها ذهن بسیاری از زوجهای جوان ایرانی را به خود مشغول کرده است، اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند است. اگر میخواهید از جزئیات جدیدترین قوانین اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد فرزند آگاه شوید و با خیال راحت برای آینده خود و فرزندتان برنامهریزی کنید؛ با ما در موسسه حقوقی امپریال( سازمان مهاجرتی بین المللی ) همراه باشید.
قوانین و شرایط اخذ تابعیت و اقامت ترکیه از طریق تولد
پیش از اینکه به قوانین و شرایط اخذ تابعیت و اقامت ترکیه از طریق تولد فرزند بپردازیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که کشورهای مختلف برای اعطای تابعیت به افراد از دو اصل پیروی میکنند: اصل خاک و اصل خون. اصل خاک به این معناست که اگر نوزادی در خاک کشوری متولد شود، حتی اگر والدینش تبعه آن کشور نباشند، نوزاد بهعنوان تبعه و شهروند آن کشور به رسمیت شناخته میشود. اصل خون نیز به این معناست که اگر حداقل یکی از والدین نوزاد تابعیت کشور را داشته باشد، نوزاد نیز از بدو تولد تبعه آن کشور محسوب میشود. بعضی از کشورها مانند ایران، شرط اعطای تابعیت به نوزاد را از روی تابعیت پدر میسنجند، اما کشورهایی هم هستند که اگر تنها یکی از والدین نوزاد (پدر یا مادر، تفاوتی ندارد) تبعه آن کشورها باشند، نوزاد را بهعنوان تبعه و شهروند آن کشور به رسمیت میشناسند؛ کشور ترکیه ازایندست کشورهاست. طبق ماده ۶۶ قانون اساسی کشور ترکیه اگر پدر یا مادر نوزاد تبعه و شهروند ترکیه باشند، نوزاد از بدو تولد بهعنوان شهروند ترکیه به رسمیت شناخته میشود حتی اگر در خارج از خاک ترکیه متولد شده باشد؛ اما اگر پدر یا مادر نوزادی که در خاک ترکیه متولد شده هیچکدام شهروند ترکیه نباشند، نوزاد از بدو تولد شهروند ترکیه محسوب نمیشود. در این صورت والدین کودک لازم است مراحلی قانونی طی کنند تا فرزند آنها بتواند تابعیت ترکیه را کسب کند. اگر نوزاد از والدینی متولد شده باشد که هیچیک شهروند ترکیه نیستند، والدین موظف هستند وضعیت اقامت فرزندشان را در کشور ترکیه مشخص کنند. بدین منظور لازم است در اسرع وقت و حداکثر تا ۳۰ روز پس از تولد نوزاد، به اداره امور جمعیت و ثبتاحوال ترکیه مراجعه نموده و تولد فرزند خود را به ثبت برسانند. تولد نوزاد لازم است در اداره مهاجرت استان نیز به ثبت برسد. کشور ترکیه پس از گذشت ۶ ماه، گواهی تولد برای نوزاد صادر میکند. نوزاد با داشتن گواهی تولد در خاک ترکیه، اجازه اقامت در کشور ترکیه را به دست میآورد. والدین پس از صدور گواهی تولد نوزاد موظف هستند وضعیت اقامت خود را نیز در کشور ترکیه مشخص کنند تا بتوانند بهصورت قانونی در ترکیه زندگی کنند. لازم به ذکر است که اقامت و تابعیت دو مقوله متفاوت هستند. اقامت ترکیه به معنای اجازه زندگی و اشتغال در کشور ترکیه است، بدون داشتن شناسنامه ترکیهای، بدون داشتن حق رأی و بدون اجازه اشتغال در یک سری مشاغل خاص؛ اما تابعیت ترکیه به معنای برخورداری کامل از حقوحقوق شهروندی ترکیه، داشتن شناسنامه ترکیهای، داشتن حق رأی و سایر مزایای شهروندی ترکیه است. نوزادی که در خاک ترکیه متولد میشود اقامت ترکیه را به دست میآورد، اما برای اخذ تابعیت ترکیه لازم است پس از رسیدن به سن قانونی (۱۸ سالگی) نسبت به اخذ تابعیت و شناسنامه ترکیهای اقدام کند. بدین منظور لازم است که:
پیش از درخواست شهروندی به مدت ۵ سال در خاک ترکیه اقامت داشته باشد.
نشان دهد که قصد اقامت در کشور ترکیه را دارد.
خطری برای بهداشت عمومی جامعه نداشته باشد.
اخلاقگرا و قانونمند باشد.
به زبان ترکی مسلط باشد.
درآمد کافی داشته باشد و از پس مخارج زندگی خود و افراد دیگری که تحت سرپرستی وی هستند برآید.
امنیت ملی ترکیه را تهدید نکند.
مدارک لازم برای اخذ تابعیت و اقامت ترکیه از طریق تولد
والدین نوزادی که در خاک ترکیه متولد شده است، جهت اخذ اقامت فرزندشان لازم است به اداره امور جمعیت و ثبتاحوال ترکیه مراجعه نموده و: مدارکی دال بر اقامت خود در ترکیه ارائه کنند. اصل و کپی مدارک شناسایی (گذرنامه) خود، سند ازدواج/طلاق خود و گواهی تولد نوزاد صادره از طرف بیمارستان را ارائه کنند. فرم درخواست اقامت در ترکیه را برای نوزاد تکمیل کنند. هزینه ثبت مشخصات نوزاد را بپردازند. فردی که در خاک کشور ترکیه از والدینی غیر ترک متولد شده باشد، پس از رسیدن به سن قانونی و در صورت دارا بودن شرایط شهروندی ترکیه (که بالاتر ذکر گردید)، میتواند با ارائه مدارک زیر جهت اخذ تابعیت ترکیه اقدام کند:
مدارک شناسایی و هویتی (شناسنامه و گذرنامه)
جواز اقامت در کشور ترکیه
۴ عکس پرسنلی مربوط به ماه جاری
تأییدیه میزان درآمد ماهیانه
مدرک تسلط به زبان ترکی
مدارک شناسایی کامل همسر و فرزندان (درصورتیکه ازدواج کرده و بچهدار شده باشد)
مدارک لازم برای ثبت تولد در کنسولگری
والدین نوزادی که در خاک ترکیه متولد شده است، پس از ثبت تولد فرزند خود در اداره امور جمعیت و ثبتاحوال ترکیه، میتوانند به کنسولگری ایران در خاک ترکیه مراجعه نموده و مدارک شناسایی ایرانی نوزاد را نیز دریافت کنند. مدارک لازم برای اخذ شناسنامه ایرانی نوزاد عبارتاند از:
مدارک شناسایی و هویتی والدین
گذرنامه والدین
سند ازدواج/طلاق والدین
گواهی تولد نوزاد صادره از طرف بیمارستان
تکمیل فرمهای مربوطه
پرداخت هزینههای مربوطه
هنوز نظری ثبت نشده است .