نویسنده : دکتر موسوی
دسته بندی : آمریکا
اخذ اقامت و تابعیت از طریق ازدواج در آمریکا
بررسی مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
آمریکا، یکی از کشور های برتر دنیا که اکثر افراد در رویای خود، زندگی در آن کشور را می بینند. این کشور که از پیشینه تاریخی نسبتا قوی برخوردار نیست، به برترین کشور دنیا تبدیل شده است. افراد بسیاری هستند که قصد مهاجرت به این کشور را دارند. یکی از طرق مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج است. ازدواج، عمل حقوقی است که دو طرف با میل باطنی خود، مبادرت به آن می کنند. افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارند، باید بدانند که در صورتی می شود ویزای ازدواج و یا نامزدی از این کشور دریافت کرد که یکی از طرفین، تابعیت کشور آمریکا را داشته باشد. موسسه حقوقی امپریال(سازمان مهاجرتی بین المللی) در این مقاله به بررسی و تحلیل این موارد پرداخته است. در صورتی که در خصوص مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج یا راه های اخذ اقامت آمریکا سوالاتی دارید، می توانید با تماس با موسسه حقوقی امپریال(سازمان مهاجرتی بین المللی) ، از مشاوره رایگان ما استفاده کنید و اطلاعات مفیدی را دریافت کنید.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
• مهاجرت به امریکا از طریق ازدواج
• فرهنگ ازدواج در آمریکا
• دریافت اقامت از طریق ازدواج در آمریکا
• ازدواج غیابی در آمریکا
• مهاجرت اتباع ایرانی از طریق ازدواج در آمریکا
• قوانین ازدواج در آمریکا
• ویزای ازدواج آمریکا
• ازدواج صوری برای مهاجرت به آمریکا
• پاسخ به سوالات متداول در زمینه مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
اگر شما یک غیر آمریکایی هستید یا قصد دارید با یک غیر آمریکایی ازدواج کنید، ممکن است بخواهید بدانید که چگونه باید در آمریکا ازدواج کرد که به صورت قانونی شناخته شود. همچنین ممکن است در مورد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج و اینکه ازدواج چگونه می تواند بر وضعیت اقامتی همسرتان تأثیر بگذارد، سؤال کنید. در حالی که افراد غیر آمریکایی می توانند به طور قانونی در ایالات متحده ازدواج کنند، ازدواج به طور خودکار وضعیت اقامتی هر یک از زوجین را متاثر نمی کند. در همین راستا، ازدواج ممکن است در کشور زادگاه هر یک از زوجین غیر آمریکایی به رسمیت شناخته نشود. با توجه به این موضوع، در اینجا باید چند نکته مهم درباره ازدواج در آمریکا مطرح کنیم که هر دو طرف شهروند آمریکایی نباشند. اصولا در کشور آمریکا، شرایط به این حالت است که اگر یک آمریکایی، قصد ازدواج با یک غیر آمریکایی دارد، می تواند با مراجعه به مقامات و اداره مهاجرت کشور آمریکا، درخواست ویزای نامزدی کند.
فرهنگ ازدواج در آمریکا
ازدواج امری دیرینه است که در تمامی اقوام و اتباع کشورها پذیرفته شده است. در همه کشورها، سن ازدواج، دارای محدودیت است و نمی توان برای همه افراد که حتی صغیر هستند، عمل حقوقی ازدواج را در نظر گرفت. آمریکا نیز این محدودیت سنی برای ازدواج را دارد. سن ازدواج در حال حاضر در کشور آمریکا، برای هر دو جنس 18 سال است. رضایت حداقل یک والدین یا سرپرست متقاضی ازدواج 16 یا 17 ساله برای ازدواج در آمریکا، لازم است. مردان در زمان ازدواج باید حداقل 18 سال سن داشته باشند، در حالی که دختران 16 تا 17 ساله می توانند با رضایت حداقل یکی از والدین یا سرپرست خود ازدواج کنند.
به طور کلی در کشور آمریکا، 8 واقعیت وجود دارد که آمریکایی ها برای ازدواج خود در نظر می گیرند. موسسه حقوقی امپریال در این قسمت به بررسی این 8 واقعیت خواهد پرداخت. افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارند، این مطلب را با دقت بخوانند.
نیمی از آمریکایی های 18 ساله و بالاتر در سال 2017 ازدواج کرده اند. درصدی که در سال های اخیر نسبتاً پایدار مانده است اما از سال 1990 به 8 درصد کاهش یافته است.
در این قسمت به بررسی انواع دلایل ازدواج برای آمریکایی ها خواهیم پرداخت.
عشق در صدر دلایل ازدواج برای آمریکایی ها به حساب می آید و در رده های بعدی، عواملی همچون، داشتن زندگی مشترک طولانی، تفاهم، داشتن بچه، داشتن یک ازدواج سنتی با تایید های مذهبی، ثبات درآمدی و حقوق اجتماعی و منافع آن از جمله دلایل ازدواج برای آمریکایی ها به حساب می آید.
تعداد بزرگسالان آمریكایی كه با شریک زندگی خود، زندگی می كنند رو به افزایش است. (ازدواج سفید)
تجدید فراش در حال افزایش است.
یک ششم نوزادان تازه متولد شده در سال 2015، از پدر یا مادر غیر آمریکایی متولد شده اند.
این کشور، ازدواج همجنس گرایان را به رسمیت شناخته است. پس از این رو، حمایت از قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان در 10 سال گذشته افزایش یافته است.
افراد چند جنسیتی برای ازدواج همجنس گرایان، اتفاق نظر داشتند.
اقلیت های قابل توجهی از افراد متاهل، عضو یک گروه مذهبی متفاوت از شریک زندگی خود هستند. به بیان دیگر، دین دیگری دارند. اما ازدواج های رسمی و ازدواج های سفید، در محور حزب سیاسی نسبتاً نادر است.
دریافت اقامت از طریق ازدواج در آمریکا
افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارند و با یک تبعه آمریکایی ازدواج کرده اند، در صورتی که ویزای نامزدی و ازدواج آمریکا خود را دریافت کردند و مقامات آمریکا با ازدواج آنان موافقت نموده اند، می توانند بعد از مدتی برای شخص غیر تبعه، درخواست اقامت دائم و بعد تابعیت کنند.
اگر شما و همسرتان، قصد زندگی دائم در کشور آمریکا را دارید، قدم بعدی شما پس از ازدواج، دریافت اقامت دائم از طریق ازدواج در آمریکا می باشد. اقامت دائم از طریق ازدواج به شخص متقاضی که همسر تبعه آمریکایی یا دارنده گرین کارت آمریکا می باشد، تعلق می گیرد. این اقامت دائم، برای متقاضی، اجازه کار و زندگی در هر کجایی از خاک کشور آمریکا را تضمین می کند. متقاضی سه سال پس از دریافت این اقامت، می تواند درخواست تابعیت کشور آمریکا را داشته باشد.
به طور کلی مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج و دریافت گرین کارت، طی سه مرحله انجام می شود.
• انتشار و معرفی عقد ازدواج (تکمیل فرم I-130)
اولین قدم در مورد گرفتن کارت سبز (گرین کارت) از طریق ازدواج، ارسال فرم I-130 است که با نام علمی دادخواست برای اتباع خارجی معرفی شده است. این فرم به خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده یعنی USCIS ارسال می شود. هدف اصلی فرم I-130 همراه با اسناد پشتیبان، اثبات وجود یک ازدواج معتبر است. همسری که I-130 را تشکیل می دهد اسپانسر یا “حامی” نامیده می شود. این شخص، دارای تابعیت ایالات متحده یا دارنده کارت سبز است. همسری که به دنبال کارت سبز است “ذینفع” یا “متقاضی کارت سبز” نامیده می شود.
• درخواست گرین کارت (تکمیل فرم های I-485 یا DS-260)
دولت ایالات متحده برای تعیین صلاحیت همسر، برای دریافت کارت سبز یا گرین کارت مبتنی بر ازدواج، دو فرایند مختلف را در نظر گرفته است.
متقاضی که در خاک کشور آمریکا در حال زندگی است.
متقاضی که در خارج از خاک آمریکا در حال زندگی می باشد.
هر کدام از این دو حالت، آثار حقوقی مختلفی دارد که بحث و تفسیر آن بسیار طولانی می باشد. اما تا همین نکته بدانید که اصلی ترین تفاوت آن ها، تکمیل فرایند و فرم ها می باشد.
• شرکت در مصاحبه مهاجرتی برای دریافت گرین کارت
اخذ گرین کارت آمریکا
ازدواج غیابی در آمریکا
افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارند، شاید به این گمان باشند که به صورت غیابی قصد ازدواج را داشته باشند. اما سفارت و کنسولگری ایالات متحده آمریکا نمی توانند ازدواج در کشورهای خارجی را انجام دهند. بسته به قانون کشور خارجی، مقامات محلی و مذهبی عموما، اجازه ازدواج را صادر می کنند. ازدواج هایی که در خارج از کشور انجام می شود، در کشوری که در صورت وقوع آنها مطابق قانون محلی انجام شوند، معتبر است. تشخیص اعتبار ازدواج هایی که در خارج انجام می شود بستگی به قوانین مکانی دارد که در آن باید ازدواج به رسمیت شناخته شود.
روند ازدواج در خارج از کشور می تواند بسیار وقت گیر و گران باشد. رویه ها از کشور به کشور دیگر متفاوت است و برخی از آنها نیاز به آماده سازی طولانی دارند. اگر قصد ازدواج در یک کشور خارجی را دارید، قبل از سفر باید الزامات آن کشور را دریابید. برخی از الزاماتی که ممکن است با آنها مواجه شوید عبارتند از:
قبل از اینکه ازدواج در آنجا انجام شود زوجین باید برای مدت معینی در آن کشور مقیم باشند.
انجام آزمایشات خونی
حداقل سن برای ازدواج برای تایید رسمی باید به تایید کشور ثالث و کشور آمریکا احراز شود.
رضایت والدین باید محرز باشد.
اسنادی که تأیید کننده پایان هر رابطه قبلی (مانند گواهی فوت همسر یا طلاق) باشد، باید به زبان محلی آن کشور ترجمه شده و تأیید شود.
تصدیق صلاحیت برای ازدواج: برخی از کشورها به عنوان اثبات توانمندی قانونی برای عقد قرارداد برای ازدواج، لازم به اثبات طرفین هستند. از آنجایی که هیچ سند صادر شده توسط دولت در ایالات متحده وجود ندارد، شما باید مراحلی بیشتر برای اثبات این ازدواج طی کنید. سفارت یا کنسولگری ایالات متحده نمی تواند وضعیت تأهل شما را تأیید کند. با این حال ، بسیاری از کشورها بیانیه ای از شما در مورد توانایی شما در ازدواج را می پذیرند.
مهاجرت اتباع ایرانی از طریق ازدواج در آمریکا
برای مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج، باید این سوال اساسی را پرسید که آیا اگر دو طرف ازدواج، ایرانی باشند، آیا امکان ازدواج در آمریکا وجود دارد؟
بله، شهروندان غیر آمریکایی می توانند در ایالات متحده ازدواج کنند. به خاطر داشته باشید که ازدواج دو تبعه بیگانه، وضعیت مهاجرت شما را تغییر نمی دهد و ممکن است ازدواج در کشور شما به رسمیت شناخته نشود. برای ازدواج در ایالات متحده، شما فقط به اثبات قانونی نیاز دارید تا بتوانید مجوز ازدواج در کشور مبداء، درخواست کنید. در بیشتر موارد، باید یک گذرنامه معتبر تهیه کنید. همچنین ممکن است لازم باشد که ثابت کنید در سن قانونی هستید و به طور قانونی ازدواج کرده اید و قبلاً ازدواج نکرده اید. کشور مبداء شما ممکن است برای اعتبارسنجی ازدواج شما در خارج از کشور شرایط دیگری داشته باشد.
اما در کل، شخص ایرانی که قصد ازدواج با یک تبعه آمریکایی را دارد، با رعایت شرایط و مواعد، می تواند درخواست ویزای نامزدی K-3 را داشته باشد. این ویزای غیر مهاجرتی به وی این امکان را می دهد، در حالی که درخواست بررسی مدارک درحال انجام است، برای زندگی و کار به ایالات متحده بیاید. برای درخواست ویزای K-3، فرم I-129F ، دادخواست برای بیگانه نامزد (ه) را تشکیل دهید.
قوانین ازدواج در آمریکا
افرادی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارند، باید قوانین ازدواج را در این کشور بدانند. ویزای ازدواج یا نامزدی برای اجازه دادن همسر فعلی یا همسر آینده استفاده می شود. در این نوع از ویزا، افراد ویزای موقت دریافت خواهند کرد. اصولا این ویزا 6 ماهه می باشد. برای به دست آوردن ویزای نامزدی یا ازدواج، ابتدا باید اثبات کنید که شما یک زوج “واقعی” هستید که قصد ساختن یک زندگی مشترک در ایالات متحده را دارید. نکته اساسی این است که قبل از ازدواج می توانید درخواست ویزای نامزد را ارائه دهید. ویزای ازدواج می تواند پس از ازدواج نیز درخواست شود. این ازدواج باید در ایالات متحده معتبر و قانونی تلقی شود. روند اخذ کارت سبز (گرین کارت) یا شهروندی آمریکا می تواند پیچیده باشد. برای حمایت از شخصی در ایالات متحده، باید مدرکی برای اثبات تابعیت، پرداخت هزینه ها و اثبات درآمد ارائه دهید. مدارکی که باید برای دریافت ویزای نامزدی ارائه دهید، به شرح زیر می باشد.
• اگر شما شهروند قانونی ایالات متحده به حساب می آیید و در خاک کشور آمریکا هستید.
تکمیل فرم I-130
درخواست از اداره امور مهاجرین و اتباع خارجه
تکمیل فرم I-485
تکمیل فرم درخواست اقامت
• اگر شما شهروند قانونی ایالات متحده هستید و در خارج از خاک کشور آمریکا هستید.
تکمیل فرم I-130
درخواست از اداره امور مهاجرین و اتباع خارجه
• اگر شما اقامت دائم (گرین کارت) آمریکا را دارید و در حال حاضر داخل کشور آمریکا هستید.
تکمیل فرم I-130
• اگر شما اقامت اقامت دائم (گرین کارت) آمریکا دارید و در حال حاضر خارج از ایالات متحده هستید.
تکمیل فرم I-130
ویزای ازدواج آمریکا
برای مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج، فرد باید ویزای معتبر دریافت کند. به طور کلی اگر شهروند ایالات متحده هستید، دو روش برای آوردن همسر خارجی (زن یا شوهر) به ایالات متحده برای زندگی وجود دارد. این روش ها عبارت اند از:
• ویزای مهاجرت برای همسر یک شهروند ایالات متحده (IR1 یا CR1)
درخواست مهاجرت برای اتباع بیگانه، فرم I-130 مورد نیاز است.
• ویزای غیر مهاجرتی برای همسر (K-3)
توجه به این نکته ضروری است که درخواست ویزای غیر مهاجرتی برای همسر (K-3) که با یک شهروند آمریکایی ازدواج کرده است باید ثبت شود و ویزای صادر شده باید در کشوری که ازدواج صورت گرفته باشد. پس از اتمام مراحل ویزا و صدور ویزا، همسر می تواند به ایالات متحده سفر کند تا منتظر رسیدگی به پرونده ویزای مهاجرت باشد. دو دادخواست لازم است:
دادخواست برای بیگانگان (فرم I-130)
دادخواست برای نامزد خارجی (فرم I-29F).
ویزای نامزدی آمریکا که با نام اختصاری K شناخته می شود، انواع مختلفی دارد.
• K1
ویزای غیر مهاجر K-1 برای نامزد شهروند خارجی متقاضی با تابعیت ایالات متحده است. ویزای K-1 به نامزد اتباع خارجی اجازه می دهد تا به ایالات متحده سفر کنند و در طی 90 روز از ورود، با حامی مالی (اسپانسر) شهروند ایالات متحده آمریکا ازدواج کند. سپس شهروند خارجی برای تنظیم وضعیت اقامت دائم از طریق اداره USCIS اقدام خواهد کرد. از آنجا که ویزای نامزدی به دارنده اجازه می دهد تا به ایالات متحده مهاجرت کند و کمی بعد از ورود به ایالات متحده با یک شهروند آمریکایی ازدواج کند، طرف اصلی که تابعیت آمریکا را دارد، باید برخی از شرایط ویزای مهاجرتی را رعایت کند. فرزندان واجد شرایط متقاضیان ویزای K-1 می توانند ویزای K-2 را دریافت می کنند.
• K2
ویزای K2 ویزای غیر مهاجرتی است که می تواند توسط فرزندان یک نامزد ویزای K1 برای ورود به خاک ایالات متحده تا زمانی که ویزای مهاجرتی برای آنها صادر شود، استفاده شود. از آنجا که کودک وضعیت مهاجرت خود را از طریق والدین به دست می آورد، این نوع ویزا به عنوان ویزای مشتق K1 شناخته می شود.
• K3
ویزای K3 اجازه می دهد تا همسر خارجی (به عنوان مثال ایرانی) به ایالات متحده آمریکا نقل مکان کند و در حالی که منتظر تأیید درخواست ویزای مهاجرت هستند به ایالات متحده مهاجرت کند. این امر در مورد زوجین متاهل در صورتی اعمال می شود كه یك طرف ازدواج، شهروند ایالات متحده باشد و دیگری از كشور خارجی باشد.
تفاوت ویزای K1 و K3 در چیست؟ ویزای K3 پس از ازدواج قانونی که به رسمیت شناخته شده است، درخواست می شود. این ویزا باید در کشوری که ازدواج در آن رخ داده است، درخواست و اعمال شود. (کشور ثالث)
ازدواج صوری در آمریکا
ازدواج با یک شهروند آمریکایی سریعترین راه برای مهاجرت است. به طور معمول، این روند از شش تا نه ماه به طول می انجامد و پس از آن یک کارت سبز (گرین کارت) موقتی دریافت می شود. طی دو سال آینده، شما باید با اثبات اعتبار ازدواج، مجدداً با USCIS تماس بگیرید. پس از آن، شما می توانید اقامت دائم، یعنی یک کارت سبز دائمی را بدست آورید. جای تعجب نیست که مسیری با چنین مزایای بزرگ مهاجرتی، نه تنها توسط زوج های واقعی، بلکه توسط زوج های جعلی نیز استفاده شود. جایی که یک مهاجر کارت سبز دریافت می کند و یک شهروند آمریکایی نیز امکانات مالی.
تقلب در ازدواج یا به اصطلاح ازدواج صوری، یک جرم فدرال است. کشف کلاهبرداری در ازدواج می تواند عواقب مدنی و جنایی برای مهاجر داشته باشد و پیامدهای کیفری برای شهروند ایالات متحده یا دادخواست اقامت دائم داشته باشد. پس توصیه می شود اگر قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارید، از راه های مناسب و قانونی اقدام کنید.
پاسخ به سوالات متداول در زمینه مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج
✅ برای ازدواج در کشور خارجی چه نکاتی لازم است؟
حضور در آن کشور به مدت معین، انجام آزمایشات خون، رعایت حداقل سن ازدواج، رضایت والدین در صورت نیاز، اسناد پایان رابطه های قبلی.
✅ چه روش هایی برای مهاجرت همسر خارجی به آمریکا وجود دارد؟
ویزای IR1 یا CR1 و ویزای K-3
✅ تفاوت ویزای K-1 و K-3 در چیست؟
ویزای K-1 قبل از ازدواج صورت می گیرد و ازدواج در آمریکا صورت می گیرد ولی در ویزای K-3 ازدواج از قبل در کشوری دیگر انجام شده است.
✅ چه مدت زمان طول می کشد تا گرین کارت از طریق ازدواج در آمریکا دریافت شود؟
پس از ازدواج با یک شهروند آمریکایی حدود 6 تا 9 ماه طول می کشد تا یک گرین کارت موقت دریافت کنید و پس از آن تا 2 سال زمان دارید که با اثبات ازدواج واقعی به USCIS اقامت دائم و گرین کارت دائمی خود را دریافت کنید.
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج و سخن پایانی
کشور آمریکا به جهت برتری نسبی که در مقابل کشور های دیگر دنیا دارد، ممکن است مقصد بسیاری از متقاضیان باشد. نکته مهم این است که کسانی در این کشور پناهنده شده اند، توانایی درخواست ویزای ازدواج برای همسر خود در ایران را نخواهند داشت مگر آن که قبل از ورود به این کشور، با همسر خود ازدواج کرده باشد و آمریکا نیز این ازدواج را به رسمیت بشناسد. به طور کلی مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج دارای مراحل و ریسک های پیچیده و زیادی می باشد که شاید به همه متقاضیان توصیه نشود. در صورتی که قصد مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج را دارید و به دنبال راهنمایی هستید، می توانید با موسسه حقوقی امپریال(سازمان مهاجرتی بین المللی) تماس حاصل فرمایید و اطلاعات مهاجرتی خود را در خصوص آمریکا افزایش دهید.
هنوز نظری ثبت نشده است .